DROP IN – AC Service och AC påfyllning

AC-Service Salem

Lämna in din bil för AC-service och AC-påfyllning hos oss så att du kan fortsätta ta det kallt i bilen!

Professionell och smidig AC-service

Behöver du AC-service i Salem? Om du upplever att din AC inte fungerar som den ska, eller om den presterar under förväntan, är du välkommen att kontakta oss. Vi är experter på AC-service och är här för att hjälpa dig. Med en professionell AC-service kan vi återställa din AC till optimal funktion. En AC-service ingår vanligtvis inte i en vanlig intervallservice och är en separat tjänst.

Vi är en verkstad med specialisering inom AC-service och AC-reparation i Salem. Våra skickliga mekaniker diagnostiserar och löser problem med AC-systemet. Vi genomför en noggrann felsökning, utför regelbunden ac-service och byter ut eventuella defekta delar i systemet vid behov.

I en AC-service ingår:

 • Kontroll av täthet och eventuella läckage i systemet

 • Tömning av gas och vatten

 • Trycktest och läcksökning med läcksökare

 • Påfyllning av köldmedie och olja

 • Kontroll av hög- och lågtryckssidans värden

 • Kontroll av kompressorns funktion

 • Kontroll av kondensorfläkten

 • Bedömning av drivremmarnas skick

 • Utvärdering av eventuella skador på komponenterna

Vi gör servicen medan du väntar. En AC-service brukar ta ca. 30-45 min.

Vilka problem löser en AC-reparation?

Luftkonditioneringssystemet i ett fordon består av flera komponenter, vilka av dem kan orsaka att luftkonditioneringen inte fungerar korrekt och får bilen att kännas som en bastu på insidan. De vanligaste orsakerna till problem med bilens luftkonditionering är läckande kylmedel eller problem med kompressorn. Även om du kan frestas att ignorera tecknen på att din AC behöver reparation så länge som möjligt, kommer enheten inte att fungera korrekt förrän den repareras. Problem med din bils AC kan inkludera:

 • Om din luftkonditionering blåser varm luft har den redan förlorat en del av sitt kylmedel, vilket behöver ersättas.
 • Kylsystemet kan behöva spolas rent.
 • Det kan finnas elektriska problem med systemet.
 • Kondensorn kan vara blockerad, igensatt eller trasig.
 • Du kanske bara behöver fylla på kylmedel i AC-systemet.
 • Filtret kan vara igensatt eller smutsigt.
 • Problemet kan bero på skadade slangar, ventiler eller kylfläkt.

Att fortsätta använda din luftkonditionering utan att hitta orsaken kan bränna ut kompressorn, den del som omvandlar kylmedlet från gasform till vätskeform. Eftersom det finns så många olika delar i luftkonditioneringssystemet behöver du förlita dig på specialister som har verktyg och utrustning för att korrekt diagnostisera problemet. Slösa inte pengar på gissningar, besök proffsen som kommer att fixa det korrekt redan första gången.

Ac service pågår i bilen med specialutrustning

FAQ om AC-service i Salem

Hur vet jag när jag behöver en AC-service?

Även om vi rekommenderar att du får ditt system kontrollerat varannan år är det viktigt att ta kontakt om du misstänker att det finns ett problem. Om du märker att det blir mindre tryck från ventilerna eller om det uppstår en ovanlig lukt när du slår på det, kan detta vara de första tecknen på ett allvarligare problem. Ta med ditt fordon till Salem Bil & Plåtverkstad och vi kommer att genomföra en inspektion av systemet för att diagnostisera problemet. Vi kan utföra de flesta AC-service medan du väntar, så du behöver inte vara utan din bil.

Kan jag fylla på bilens AC själv?

Det är inte en bra idé att försöka serva ditt eget fordons luftkonditioneringssystem. Processen kräver specialutrustning för att kunna utföra bil-AC-reparation på rätt sätt, och det finns vissa miljöregler som måste följas. Istället bör du ta ditt fordon till kvalificerade och OEM-certifierade tekniker på Salem Bil & Plåtverkstad så snart som möjligt när din luftkonditionering visar tecken på problem.

Hur ofta behöver bilen AC-service?

Det rekommenderas att utföra AC-service på bilen minst en 1 gång var tredje år för att säkerställa att den fungerar på bästa sätt trots att det inte finns tydliga fel på luftkonditioneringssystemet.

Besöksadress

Bergsvägen 51,
144 31 Rönninge

Ring oss

08-532 524 00

Mejla oss

info@salembilservice.se