Plåtverkstad –  Billackering och Skadebesiktning i Stockholm

Däckservice för alla typer bilar

Däckverkstaden för alla dina däckservice behov inom däck och fälg.

Bra däck innebär bra säkerhet

Vår verkstad i Salem erbjuder alla tjänster för att serva dina däck, hjul och fälgar. 

Nedan kan du se alla tjänster vi erbjuder inom däckservice. Självklart till priser som gör bilen och plånboken glad. Läs mer nedan:

Ring oss

08-532 524 00

Däckbyte
 • Byter med alla sorters däck
 • Snabb och smidig däckbyte
 • Balansering så att bilen rullar jämnt..
 • Snabb lagning vid punkteringar.
Nya däck
 • Lång erfarenhet av däck.
 • Däck för alla säsonger för alla fordon.
 • Vi hjälper dig välja rätt däck för just ditt behov och din budget.
Däckhotell
 • Slipp bära runt tunga däck.
 • Vi sköter däckskifte och balanseringen.
 • Skapa plats i förrådet för viktigare saker.
 • Spara energi, vi fixar det tunga jobbet.

Vinterväglag & Regler

Vilka datum gäller vinterväglag?

VINTERVÄGLAG - VAD INNEBÄR DET?

Vinterväglag anses föreligga när någon del av vägen är täckt av snö, is, snömodd eller frost. Polisen bedömer om vinterväglag råder vid den aktuella platsen där du befinner dig. Så se upp och var förberedd med vinterdäck när du möter dessa vägförhållanden!

Vinterdäck måste användas

1 december - 31 mars

Vinterdäck är obligatoriska för personbilar, lätt lastbil och buss med totalvikt upp till 3,5 ton, samt släpvagn som dras av sådana fordon, när vinterväglag råder.

Dubbdäck får användas

1 oktober - 15 april

Du får börja använda dubbade däck under denna period.

Förbud mot dubbdäck

16 april - 30 september

Dubbdäck är inte tillåtna om inte vinterväglag råder eller kan förväntas under denna period.

Mönsterdjup på däck - Hur bedöms däcken?

Gäller personbilar, lätt lastbil och buss med totalvikt upp till 3,5 ton, samt släpvagn som dras av sådana fordon.

VINTERDÄCK

Mönsterdjup Bedöms
Under 3 mm
EJ GODKÄNDA
3 mm - 5 mm
SLITNA
5 mm - 7 mm
OK
Över 7 mm
BRA

SOMMARDÄCK

Mönsterdjup Bedöms
Under 1,6 mm
EJ GODKÄNDA
1,6 mm - 3 mm
SLITNA
3 mm - 5 mm
OK
Över 5 mm
BRA

Våra tjänster inom däckservice

Vår verkstad erbjuder omfattande däckservice för att se till att dina däck alltid är i optimalt skick.
Våra tjänster inkluderar:

Punkterad bildäck repareras med plugg.

Däcklagning och Reparation / Plugg

Om dina däck fortfarande har bra mönsterdjup och inte är äldre än 10 år kan Salem Bil & Plåtverkstad hjälpa till med reparation eller lagning av dem för att snabbt få dig tillbaka på vägen. Tänk på att inte allt däckskador kan lagas om hålet är för stort.

Däckbyte

Med tiden nöts mönstret på dina däck ner, vilket kan leda till försämrat grepp på vägen och potentiellt farliga körförhållanden. Däck behöver oftast bytas ut varje 4000 mil till 8000 mil, beroende på tillverkarens rekommendationer och körvanor.

Däckbalansering

Genom att balansera dina däck hjälper du till att förlänga deras livslängd genom att minska ojämnt slitage. De flesta tillverkare rekommenderar en däckrotation ungefär var 800 mil eller enligt tillverkarens rekommendationer. Balansering av däck säkerställer att vikten är jämnt fördelad runt dina däck. Det behövs ungefär var 800 mil eller enligt tillverkarens rekommendationer. Balanseringen leder till en jämnare körning, mindre däckslitage och mindre belastning på drivlinan. När du tänker på balansering av däck, tänk på säker, jämn och effektiv körning.

däckbalansering efter ett däckbyte
hjulinställning / framvagnsinställning på vår verkstad

Hjulinställning

Det är bäst att kontrollera hjulinställningen ungefär var 1000 mil eller två gånger om året. Även ett enda felinställt hjul kan få ratten att vara sned och kan leda till för tidigt slitage på ditt fordon över tid. Att hålla allt korrekt inställt ger dig en jämnare körupplevelse och längre livslängd för dina däck.

Lagning av punktering

Ett punkterad eller pysande däck kan lämna dig strandsatt vid vägkanten eller leda till en situation där du förlorar kontrollen medan du kör. Ta hand om platta eller läckande däck så tidigt som möjligt för att förlänga däckens livslängd och se till att däcket inte lämnar dig strandad.

FAQ om Däckservice

Ska jag byta ett punkterat däck innan jag kommer in för reparation?

För att säkerställa en säker körning som inte skadar dina fälgar eller skapar dyrare reparationer, byt ut ditt punkterade däck med reservdäcket innan du kommer till Salem Bil & Plåtverkstad för reparation.

Vad händer om jag bara byter ett däck?

Det är frestande att bara byta ut det skadade däcket, men att byta ett däck i taget kan skapa problem längre fram eftersom det ena däcket kommer att ha olika mönsterdjup och därmed olika förmåga till acceleration, bromsning och kurvtagning än alla de andra.

Varför får jag hela tiden punkteringar?

Få saker är mer besvärliga än en punktering – utom kanske flera punkteringar i rad. Lär dig varför du fortsätter att få punkteringar och vad du kan göra för att förebygga att punkteringar förstör ditt humör! Kom in till oss istället så löser vi problemet.

Vad är potthål-skador?

Om ditt fordon träffar en potthål på vägen kan du uppleva felinställning och/eller skador på styrning och fjädring, däckpunkteringar, böjda fälgar och mer. När ditt fordon upplever en plötslig stöt från en potthål, rekommenderas en noggrann inspektion.

Potthål-skador kan inte vara uppenbara direkt, men om de inte hanteras snabbt och fixas ordentligt kan de ställa till stora problem för hela bilen. Om du nyligen kört på en potthål, kom till Salem Bil & Plåtverkstad för en fullständig fordonsinspektion för att kontrollera om det finns några problem.

Vad är skillnaden mellan en däckplugg och en däcklapp?

En däckplugg är ett snabbt fix för ett däck som läcker luft på grund av en spik eller liknande föremål som har punkterat däcket. En däckplugg fyller hålet i däcket, men den är inte tillförlitlig utan en däcklapp och rekommenderas inte att använda på egen hand. En däcklapp appliceras på insidan av däcket för att ytterligare förhindra luftläckage och hjälper till att hålla pluggen på plats. Detta gör att ett däck med tillräckligt med livslängd kan hålla luft pålitligt och hålla dig på vägen längre.

Varför lyser min TPMS-lampa?
Lampan för däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) lyser om däcktrycket är för lågt eller om delar av TPMS-systemet har fel.
Viktig information om TPMS-lampa:

Konstant ljus – Ett konstant tänd indikatorljus betyder att ett eller flera däck har ett farligt lågt tryck. Däcktrycket har sjunkit under 25% av rekommenderat tryck enligt bilens placeringsskylt. Det rekommenderade däcktrycket finns oftast på en klistermärke inne i förardörren. Om det inte finns något klistermärke på dörren finns specifikationerna oftast i bilens instruktionsbok.

Blinkande ljus – Ett blinkande indikatorljus betyder att TPMS har fel. En eller flera sensorer kan ha slutat fungera eller tappat kontakten med bilens diagnosutrustning.

Besöksadress

Bergsvägen 51,
144 31 Rönninge

Ring oss

08-532 524 00

Mejla oss

info@salembilservice.se