Byta Däck? Drop-in Däckbyte i Salem

Däckbyte - För alla typer bilar

Behöver du byta däck? Salem Bil & Plåtverkstad skiftar dem snabbt, säkert.

Dags för däckbyte? Du är förmodligen inte ensam. Varje år byter ca 3,4 miljoner svenskar till vinterdäck till sommardäck och vice versa.  Undvik att vänta, och boka därför omedelbart en tid för ditt däckbyte. Har du inte hunnit byta däcken än? Du kan ta det kallt. Vi hjälper dig snabbt och säkert på vår däckverkstad i Salem.

Ring oss

08-532 524 00

Vinterväglag & Regler

När måste jag byta däck?

VINTERVÄGLAG - VAD INNEBÄR DET?

Vinterväglag anses föreligga när någon del av vägen är täckt av snö, is, snömodd eller frost. Polisen bedömer om vinterväglag råder vid den aktuella platsen där du befinner dig. Så se upp och var förberedd med vinterdäck när du möter dessa vägförhållanden!

Vinterdäck måste användas

1 december - 31 mars

För personbilar, lätt lastbil och buss med totalvikt upp till 3,5 ton, samt släpvagn som dras av sådana fordon, är vinterdäck obligatoriska när vinterväglag råder.

Dubbdäck får användas

1 oktober - 15 april

Du får börja använda dubbade däck under denna period.

Förbud mot dubbdäck

16 april - 30 september

Dubbade däck är inte tillåtna om inte vinterväglag råder eller kan förväntas under denna period. Då är det byta till dubbfria däck.

Mönsterdjup på däck - Hur bedöms däcken?

Gäller personbilar, lätt lastbil och buss med totalvikt upp till 3,5 ton, samt släpvagn som dras av sådana fordon.

VINTERDÄCK

Mönsterdjup Bedöms
Under 3 mm
EJ GODKÄNDA
3 mm - 5 mm
SLITNA
5 mm - 7 mm
OK
Över 7 mm
BRA

SOMMARDÄCK

Mönsterdjup Bedöms
Under 1,6 mm
EJ GODKÄNDA
1,6 mm - 3 mm
SLITNA
3 mm - 5 mm
OK
Över 5 mm
BRA

Säkrare med sommardäck

Så fort temperaturen stiger över 7 grader är sommardäck det bästa valet eftersom:

Däckskifte

Med tiden nöts mönstret på dina däck ner, vilket kan leda till försämrat grepp på vägen och potentiellt farliga körförhållanden. Däck behöver oftast bytas ut varje 4000 mil till 8000 mil, beroende på tillverkarens rekommendationer och körvanor.

Tidseffektivt däckbyte och däckförvaring i Salem

Om du förvarar dina däck hos oss, ser vi till att dina däck är på plats vid den avtalade tiden i den valda anläggningen när du bokar tid för däckbyte. Du skulle även kunna matcha däckbytes tiden med den årliga intervallservicen och få det överstökat på samma gång.

Hur lång tid tar det att byta däck?

Obs: Har du aluminiumfälgar och låsbultar?

Då kan det vara så att de är försedda med låsbultar. Tänk i så fall på att ta med den speciella nyckeln till din bokade däckbyte eller din däckservice.

Mekaniker undet ett däckbyte salem
Däckhotell - Däck förvaring - för Salem, Södertälje, Rönninge och Botkyrka området

Däckhotell - Hur förvarar du vid däckskifte?

Inte alla våra kunder har plats att lagra däck. Därför lagrar många våra kunder sina däck i vår däckhotell. Där ligger de skönt i en mörk och sval miljö.

Fördelen med däckhotell är att du slipper bära däcken fram och tillbaka, hålla dig ren och ha plats över för viktigare saker. Hur gör vi på när du förvarar däcken hos oss? 

  1. Undersökning av Däck
  2. Däcktvätt inför Montering
  3. Balansering för Jämnt Slitage
  4. Optimal Förvaringsmiljö
  5. Specialiserad Däckförvaring
  6. Noggrann Märkning av Däck

FAQ om Däckbyte

Måste jag ha samma däck fram och bak?

Nej, de två främre däcken bör matcha varandra, och de två bakre däcken bör matcha varandra. Bakre däck behöver inte nödvändigtvis matcha paret av främre däck. Dock bör de nya däck- och hjuluppsättningarna vara liknande i storlek som de originalmonterade.

Måste jag byta 2 däck eller räcker att bara byta 1?

Det är frestande att bara byta ut det skadade däcket, men att byta ett däck i taget kan skapa problem längre fram eftersom det ena däcket kommer att ha olika mönsterdjup och därmed olika förmåga till acceleration, bromsning och kurvtagning än alla de andra.

Varför är rätt däcktryck viktigt?

Rätt däcktryck ser till att ditt däck presterar optimalt. Om däcktrycket är för högt eller för lågt kan däcket inte fungera på bästa sätt. Däcket får sämre väggrepp och risken för punktering ökar. Dessutom ökar bränsleförbrukningen och däcken slits snabbare med fel däcktryck, vilket leder till att du måste byta dem oftare. Sammanfattningsvis kör du ekonomiskt och säkert med rätt däcktryck.

När får jag använda dubbdäck?

Dubbdäck får du använda mellan datumen 1 oktober – 15 april oavsett väglag. Du får däremot använda dubbdäck före eller efter dessa datum om vinterväglag gäller.

Besöksadress

Bergsvägen 51,
144 31 Rönninge

Ring oss

08-532 524 00

Mejla oss

info@salembilservice.se